ONDERHOUD

 

Naast het plaatsen van nieuwe en gebruikte lichtmasten, houden we ons ook bezig met het onderhoud van lichtinstallaties. Door de installaties regelmatig te controleren wordt de storingskans zo klein mogelijk gehouden.

 

Het is bij ons mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In dit contract staat o.a. de installatie vermeld waarop het onderhoud plaatsvind en de periode waarin we de werkzaamheden uitvoeren. Bij sportvelden worden de werkzaamheden voornamelijk voor het nieuwe seizoen uitgevoerd.

 

Voorbeeld van een onderhoudscontract vind u hier

 

Welke werkzaamheden worden er tijdens zo'n onderhoud uitgevoerd?

  • We maken zonodig de armaturen van binnen schoon. De reden hiervoor is, dat door aanslag op glas en de reflectoren de lichtsterkte erg afneemt.
  • We controleren de aansluitkabels en de staat van de electrische onderdelen. Met name de condensatoren kunnen stuk gaan en door de hoge piekstroom die dan optreedt heeft u een hoger energieverbruik. (met de daarbij voortvloeiende hogere energierekening).
  • Tijdens het onderhoud worden defecte lampen kostenloos vervangen. U betaald alleen de aanschafprijs van de lamp
  • Op verzoek kunnen we voor u de lichtsterke meten m.b.v. een luxmeter. Na 2000 branduren kan de lichtopbrengst van een lamp aanzienlijk minder worden.
  • Er wordt gecontroleerd op roestplekken en roestige lasnaden van niet-gegalvaniseerde lichtmasten. In overleg kunnen we deze masten behandelen met speciale Hamerite mastenverf.
  • Er wordt een controle uitgevoerd op de Klim-safe beveiliging. Zo worden bijvoorbeeld de stijglijnen gecontroleerd op onvolkomenheden.

 

Worden er reparaties verricht, bijvoorbeeld het vervangen van een lamp, dan worden de gegevens (zoals de vervangingsdatum) door ons bewaard. We kunnen dus in alle gevallen controleren of een lamp binnen de garantietermijn stuk gegaan is.

 

STORINGEN

 

Ondanks het preventieve onderhoud, kan er in de lichtinstallatie toch altijd een storing ontstaan.

Betreft het een kleine storing, zoals een defecte lamp, dan kunnen we dit binnen 24 uur ter plekke oplossen. Is het een grote storing (denk hierbij aan een grondkabelstoring) dan zijn we in staat om dit binnen 48 uur te verhelpen.